Eyeliners 

 

De permanente make up eyeliner is in de basis subtiel en wordt in de wimperrand tussen de wimpers en indien gewenst erboven geplaatst. Een eyeliner geeft je oog een frisse uitstraling en blijft tot wel 5 jaar mooi. Het is een feit dat permanente make up tijdbesparend is, zeker met een eyeliner is dit ideaal. Een veelvoorkomend probleem is een eyeliner die uitloopt, niet waterproof is of ongelijk in vorm. Met een permanente make up liner zijn deze problemen verleden tijd!

Een eyeliner die in de wimperrand is aangebracht wordt ook wel een infralash of deepliner genoemd. Een subtiele smalle eyeliner boven de wimerrand wordt een babyliner genoemt Deze twee liners kunnen indien gewenst worden uitgebreid met een wing. Let op de Classic Eyeliner zet ik niet.

 

Ik heb al oude PMU eyeliner, maakt dit uit?

Nee dit is geen probleem, echter een eerder gezette eyeliner kan ik alleen maar langer of breder zetten of in kleur opfrissen. Dunner en smaller is niet mogelijk. Wel is het even van belang om contact met mij op te nemen en dat ik kan zien hoe de oude pigment geplaatst is en of het wel mogelijk is om hierover heen te kunnen werken.

 

Mag ik naderhand nog wel mascara dragen of een wing tekenen?

Jazeker! Na de genezing is dit geen probleem. Je kan kiezen om met bijvoorbeeld een feestje zelf de wing erbij te tekenen. 

 

Hoe lang duurt een behandeling?

De eerste behandeling duurt ongeveer 2 uur. Tijdens deze behandeling wordt uitgebreid gekeken naar je wensen én de vorm van je ogen. In geval van een babyliner  wordt er voorgetekend zodat we op één lijn zitten! Dit voortekenen gebeurd door middel van mapping, hierdoor creëer je de meest perfect passende eyeliner voor jou gezicht! Uiteindelijk wordt het pigment aangebracht in de huid. Na 6 tot 10 weken vindt de nabehandeling plaats. Tijdens deze nabehandeling wordt uitgebreid gekeken naar het genezingsproces en perfectioneren we de gezette liner. Tijdens de nabehandeling wordt de gehele eyeliner nagelopen en bijgewerkt en dit duurt ongeveer 1,5 uur. Mocht er een 3e behandeling nodig zijn dan reken ik €75, dat is dus voor een 2e nabehandeling binnen 6 tot 10 weken ná de eerste nabehandeling.

 

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar bij een eyeliner?

Gemiddeld genomen tot wel 5 jaar, echter na verloop van tijd zal met name de kleur van de liner gaan vervagen. Je kan er dan voor kiezen om ze 1 of 2 jaarlijks op te laten frissen door middel van een touch-up.

 

Wat is migratie?

Migratie is het onderhuids verplaatsen van inkt. Dit kan helaas bij iedereen voorkomen. De huid rondom de ogen is erg dun en wanneer er door óf na het pigmenteren onderhuids een vaatje knapt kan het gebeuren dat de inkt zich via dat vaatje verplaatst naar elders rondom het oog. Dit resulteert in een zwart stipje. Migratie is een reactie van de huid waar je helaas geen invloed op heb bij het plaatsen van een liner. Uiteindelijk wordt de inkt afgebroken door de huid en zal het stipje verdwijnen.

 

Hoe lang mag ik geen oogmake-up dragen?

Het is belangrijk dat je minimaal 2 weken geen oogmake-up draagt om het mooiste resultaat te behalen. Na het zetten van een liner mag je met een vochtig steriel watje het oog afdeppen. Er hoeft niet met een creme gesmeerd te worden zoals bijvoorbeeld wel bij de wenkbrauwen. Wel is het belangrijk om ieder korstje te laten zitten en deze er vanzelf af te laten vallen. 

 

Mag ik wimperextensions hebben?

Nee wimperextensions moeten minimaal 2 weken voorafgaand aan de behandeling verwijderd worden. Ook mogen deze pas weer 2 weken na de behandeling geplaatst worden. Hou er rekening mee dat dit voor iedere behandeling geldt. Dus ook voor een nabehandeling of eventuele tweede nabehandeling.

 

Zijn er ook redenen waar een infralash of babyliner wordt afgeraden?

Ja  dit wordt afgeraden bij 1 van de contraindicaties voor Permanente Make-up. Het is dus echt van belang dit eerst door te nemen om te kijken of je een geschikte kandidaat bent voordat je online je afspraak maakt. Heb je hier vragen over kan je altijd eerst contact met mij opnemen.

Reacties gesloten.